Maiken Therese Osaland (27) bor på Avaldsnes, men vokste opp i Forsand. 
-Som barn husker jeg at mor hadde filmkamera som jeg brukte ofte. Jeg filmet alt fra hverdagslige til mer kreative aktiviteter hvor jeg og venner lagde rollespill, dans osv. Allerede da begynte jeg å bruke kamera til å formidle og uttrykke.
Maiken Therese fikk ikke overraskende eget fotokamera i tenårene​, og i 2007 valgte hun medie- og kommunikasjon på videregående skole. 
 
I 2013 flyttet hun til Karmøy og fotointeressen begynte å blomstre etter noen år med lav aktivitet.
-Jeg ble gradvis en ivrig hobbyfotograf. Etter mange forespørsler om fotograftjenester, bestemte jeg meg for å starte for meg selv. Jeg driver nå med nyfødt, familie, barnefotografering og mer. 
 
Utenom den kommersielle virksomheten har Maiken Therese en lidenskap for fine art fotogra​fering.
-Å oppdage at jeg kunne skape min egen verden og dele den med andre syntes jeg var helt fantastisk, mye fordi jeg foretrekker å uttrykke meg med bilder fremfor ord.
Selv beskriver hun sin digitale kunst: surrealistisk, dyster, tankevekkende og mystisk. Tema som ofte går igjen er transformasjon, menneskeform i natur, lengsel, vekst og lys i mørke. 
 
Kamera, Lightroom og Photoshop er noen av verktøyene jeg bruker, men jeg liker å tenke at hovedverktøyet i arbeidet er egne tanker og følelser. Primært bruker jeg meg selv i bildene. Gjennom min digitale kunst ønsker jeg å føre videre inspirasjon, kreativitet, fortelling og følelsen av å kjenne seg igjen. 

Foto: Maiken Therese Osaland

@maiosa.art på Instagram