Hardangervidda - Jan Kåre Ness

-Jeg var første gang på Hardangervidda i 1985. Det relativt flate og treløse landskapet med flere fargerike fuglearter ble umiddelbart en favoritt. Senere er det bare åtte år jeg ikke har vært på vidda.

På sentrale deler av vidda kan du luffe rundt en hel dag uten å se et menneske. Neste dag kan du myldre blant turister fra hele verden ved Vøringfossen.

Midtsommers er det både innenfor og utenfor nasjonalparken en fantastisk flora og mange spennende insekter. Stort sett er det høyereliggende lokaliteter i Eidfjord kommune jeg har besøkt, spesielt Tinnhølen-området.

Hør historien da jeg oppdaget snøugla som ingen trodde på da vi var på telttur i 1995.

Jan Kåre Ness er arrangør av Haugesund fotofestival. Han driver Haugesund foto, og er frilansfotograf for bl.a. Haugesunds Avis og NTB scanpix. Ellers naturfotograf, fuglesupporter, øyhopper og campingbilentusiast.

En rekke fototurer til bl.a. Azorene, Færøyene, Island, øyer i Østersjøen, Hardangervidda og Finnmark. Steder med vakker natur og rikt fugleliv.

I nærmiljøet hundrevis av fugleturer til bl.a. Utsira og Røvær. I de siste årene småprosjekter med fugleregisteringer ved Ryvarden i Sveio, Espevær på Bømlo og Feøy på Karmøy. I 2017 observerte Ness 193 fuglearter i Haugesund kommune.

Har over 30 000 fuglebilder i arkivet.