Ca. 80 foto- og naturinteresserte deltok på Haugesund fotofestival i Lille Maritim 01.-02. februar 2019. 

Første foredrag på festivalen var "Måker og kanari". Arrangør Jan Kåre Ness viste ca 300 bilder fra mange år som fotograf på FK Haugesund sine hjemmekamper.

Deretter hadde eventyrer Monica Hundseid (Moa) en fengende bilde- og videopresentasjon fra sin strabasiøse tur til Mount Everest i mai 2018. Det var mange deltakere som kom med gode spørsmål til Moa etter foredraget. Vil anta at samtlige i Lille Maritim var svært imponert av 25-åringen fra Vikedal. Moa viste også bilder på Haugesund fotofestival i 2018. 

Lørdagen startet med Dag Brynjelsen som viste fantastiske rovfuglbilder fra en rekke kamuflasjer på Haugalandet. Nok en gang får vi bevist at god planlegging gir gode resultater.

Maiken Osaland viste en 45 minutters imponerende video der hun bl.a. foran kamera forklarte hvordan hun får idéer, planlegger og gjennomfører sin kreative fotografering. Det var mange av oss som mente at denne videoen bør vises til et langt større publikum.

Vinner av Instagram-konkurransen til mediekonsernet Amedia i 2018, Inger Staveland viste noen av sine spennende bilder fra dagliglivet. Vi merket raskt at det er en rød tråd i bildene. Hun delte erfaringer for å få flere til å se bildene hennes i kontoen "I min firkant". Det var mange spørsmål etter foredraget. 

Avslutningsvis viste Jan Kåre Ness bilder fra over 30 turer til Hardangervidda.

Ida Kristin Vollum prydet "seierspallen" med 1. og 2. plass i fotokonkurransen med temaet. "Fugler". Knut Ivar Skogland kom på 3. plass. Totalt ble det innsendt 26 fuglebilder.

De fleste av deltakerne var fra ytre Haugalandet, men det var også gjester fra Bryne i sør til Stord i nord og fra Odda i øst til Espevær i vest. 

Stavanger foto hadde stand i foajeen lørdagen, og de aller fleste var nok "innom" en eller flere ganger.

Lille Maritim leverer som alltid "varene" både på teknikk og komfort.

Takk til støttespillere

haugesundfoto.no
Stavanger foto