"Måker og kanari" - Jan Kåre Ness

I 2018 feiret FK Haugesund 25 årsjubileum. Det ønsker jeg å markere med å vise bilder jeg har tatt av laget det siste ti-året.

Summert har jeg vært mer enn en måned innenfor portene på Haugesund stadion, sendt 4 000 bilder til NTB scanpix og spist 390 pizzastykker. 

Jeg har nær 15 000 bilder i arkivet med søkeordet "FKH", og viser 1% av disse. Jubel, fortvilelse, feiring, knall og fall, salto, skader, humor, frisyrer, supportere og trenere. 

Grindheim, Per Morten, Skjerve, Djurdjic, Søderlund, "Tori", "PK", og Gytkjær. Grindhaug, Dempsey og Horneland. Sutrende Viking- og Brannspillere.

Bilder publisert i Haugesunds Avis, NRK og VG, men også mange bilder ingen har sett tidligere. 

 

Jan Kåre Ness er arrangør av Haugesund fotofestival. Han driver Haugesund foto, og er frilansfotograf for bl.a. Haugesunds Avis og NTB scanpix. Ellers naturfotograf, fuglesupporter, øyhopper og campingbilentusiast.

En rekke fototurer til bl.a. Azorene, Færøyene, Island, øyer i Østersjøen, Hardangervidda og Finnmark. Steder med vakker natur og rikt fugleliv.

I nærmiljøet hundrevis av fugleturer til bl.a. Utsira og Røvær. I de siste årene småprosjekter med fugleregisteringer ved Ryvarden i Sveio, Espevær på Bømlo og Feøy på Karmøy. I 2017 observerte Ness 193 fuglearter i Haugesund kommune.

Har over 30 000 fuglebilder i arkivet.