Ca. 80-90 deltok på Haugesund fotofestival 3. og 4. februar. Foto- og naturinteresserte fra Stord, Odda, Suldal, Vindafjord, Etne, Sør-Rogaland og selvfølgelig fra ytre Haugalandet.

Fredags kveld var delt i to. Først viste Alina Pettersen, Guro Sandsgaard og Gjertrud Bjørkmann alle fra Haugaland fotoklubb, en flott og variert mix av bilder. Deretter hadde Magnus Reneflot fotokurset "Å se". Jeg tror at de aller fleste fikk øynene opp for at fotografer ikke trenger å dra så langt for å det lille ekstra. En parkeringsplass, en vedstabel eller et trafikkskilt kan gi spennende fotomuligheter. Mange bilder hadde god humor. Imidlertid var det også fantastiske naturbilder flere ganger med utrolige grafiske effekter. 

Refleksjoner. Foto: Jan Kåre Ness

Lørdagen startet arrangør Jan Kåre Ness fra Haugesund foto med bilder og video fra flere turer til Bornholm, Öland og Gotland. Deretter hadde Christian Tiller foredrag fra turer til Falklandsøyene og Namibia. Som vanlig leverer Tiller varene. Fantastiske fuglebilder fra øyene på vestsiden av Atlanterhavet og fargerike ørkenbilder fra Sossusvlei på østsiden. Det var flere i salen som innrømmet at en tur til Falklandsøyene fristet veldig.

De siste årene har Jorun Larsen fra Kvinnherad blitt lagt merke til i det norske fotomiljøet. Hun hadde et times foredrag med temaet "Sjølvprotrett". Gjennomtenkte fotos. Flere som det tilsynelatende kostet å vise, men også enkelte med humor. Koffertbilde vil nok de fleste i salen huske lenge.

Magnus Reneflot viste i sitt foredrag "Fotorefleksjoner" både stillbilder og multimediashow med stemningsmusikk. Som fredagskvelden var det flere som noterte gode tips.

Avslutningsvis hadde Thor Håkonsen som er leder av Norsk herpetologisk forening, et svært imponerende foredrag om hoggorm. Bilder fra flere verdensdeler. 

Japan Photos sin Pro-avdeling i Oslo hadde flott salgsutstilling i foajeen. 

Tema for fotokonkurransen var "Speiling/refleksjon", og det var Steinar Røgenes som mottok gavekort fra Japan Photo og Scandic Maritim. 22 personer sendte inn bilder, men fire bilder ble mottatt etter "siste frist". Liv Stangeland vant festivalpass for fotofestivalen 2018 via konkurranse på Instagram.

Scandic Maritim sitt auditorium "Lille Maritim" er som alltid svært egnet til arrangementet.